onsdag 5. september 2012

Villa villekulla


Alle har vel hørt om Pippis Villa villekulla?! Det er der vi bor! ;-)
I stedet for en hest som tramper inne i huset har vi 6 snekkere fra tidlig morgen til sene kvelden.
Egentlig tror jeg hesten er å foretrekke da den skitner til minst og bråker i det minstre ikke...

Det føles som et evighetsprosjekt. Når skal vi se enden på utbyggingsprosjektet?
Vi er 2 måneder og 2 uker på overtid. Kanskje huset er ferdig om en måneds tid. Da vil det være 6 uker igjen til fødselen. Det sliter på helsa å bo midt oppe i alt sammen. Vi har et soverom tilgjengelig i huset, samt et oppholdsrom som er stuvet fult av yttertøy og sko, samt snekkere som trasker rundt oss mens vi forsøker å komme oss på jobb og barnehage om morgenen og når vi kommer hjem på ettermiddagen og skal lage/spise middag, se barnetv, og legging av Hannah i all støyen. I går forlot de området kl 21.00 på kvelden. Da hadde jeg holdt på med legging av Hannah i 1,5 timer før hun til slutt fikk sove. Vi har skaffet henne hørselsvern (som er rosa!) som hun ligger med, men i går kveld ville hun ikke ha det på seg. Ikke nok med det. Jeg har i tillegg måtte redusere på jobb på grunn av bekkenløsning.


Her kan du se hvordan byggeprosjektet går. De to første bildene viser litt av hvordan fasaden vil se ut fra utsiden.


På soverommet nede har de nå satt inn vindu og det blir nok riktig fint når det blir ferdig. På bilde over kan man se vinduet både fra innsiden og utsiden.


Her kan man se åpningen til klesskapet på soverommet nede. Vi ser rett igjennom til stuen men det blir tettet igjen. Bilde til høyre viser panelet de snekrer opp i stua.


Utvendig er de nå i gang med å snekre opp kledning samt legge takstein.Betongveggen i stua ble ikke som planlagt, noe jeg har skrevet om før, sikkert til det kjedsommelige for noen. Men det er faktisk blitt et problem med utbygger. De har enda ikke gjort noe med resultatet som de selv sier ikke ble slik de hadde tenkt. Nå har vi instruert mureren i firmaet så får vi se hvor mange uker det tar før de har forsøkt å gjøre noe med det. Vi har foreslått at de pusser overgangene ned og fortsetter over hele veggen i håp om at den blir seende likt ut over det hele. Så foreslo vi at de går over med murpuss og lager sjatteringer, slik at dette også blir likt over hele veggen. Og til slutt pusser over veggen for å få et litt mer røft preg.


Betonggulvet ble heller ikke som planlagt. Store sprekker som disse er kommet frem etter at de har begynt å slipe det. De tror grunnen er sig i bygget. Jeg vet ikke hvor alvorlig det er, men vi gir oss ikke på at det er betonggulv vi vil ha. De har forsøkt seg på at vi må løse det med å legge farget epoxy over, noe som er utelukket. Vi hadde to hovedkrav til utbygget og det var betongvegg og betonggulv og begge deler har de klart å mislykkes med. Foreløpig gjør de ingenting med problemet og bruker heller tiden på å få gjort seg ferdig utvendig og gjøre ferdig snekkerarbeidet inne.

Hvis det er noen som har tips om hva vi skal gjøre tas det i mot med åpne armer.


Hjertesukk fra meg.
1 kommentar:

  1. Kjedelig! Har ikke så mye tips..., annet enn å få tak i en flink murer. Skjønner det tærer på kreftene å leve litt kaotisk nå - men, det er alltid lys i tunnelen:) Klem

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...