mandag 2. august 2010

Tomatbasert fiskesuppe

Alltid hyggelig å få skryt for maten vi lager =) Nå er det fiskesuppa som er etterspurt. Oppskrifta har jeg fått i fra min svigerbror og er gjennom flere år blitt en favoritt hos oss.


sellerirot
løk
potet
gulrøtter
purreløk

hvitløk
chili
          
Kutt opp like mye av alle grønnsakene, foruten om hvitløk og chili. Av to sistnevnte, har du like mye av hver, men litt mindre enn av de første grønnsakene. Grønnsakene freses i olje/smør. Ha i timian, ca en spiseskje. Ha i ett glass tomatpuré og en boks hermetiske tomater.
Ha i en halv flaske hvitvin. La det koke før du har på vann til litt over grønnsakene. Smak til med fiskekraftterninger (en liter veske pr terning). Smak til med aromatkrydder og sukker. La det koke til grønnsakene er kokt.

Ha i fisken til slutt og la den trekke i 10 min før servering.

Til slutt: hakk opp gressløk og ha på toppen.
Fisk: ha i ulike typer fisk som laks/ørret, torsk/sei, reker/krepsehaler
Av dette blir det ca 4 liter suppe som holder til ca 6 personer.

Ajoli:
majones
rømme
hakket hvitløk
salt
pepper
sukker
litt sitron
     
Bland like mye majones og rømme. Ha i ca 2 fedd hvitløk på ca 3 dl majones og 3 dl rømme. Smak til med resten. Ajolien has både som "smørøye" i suppa og kan smøres på godt brød.

2 kommentarer:

  1. Takk, denne må jeg prøve - elsker fiskesuppe:)

    SvarSlett
  2. Skal prøve oppskriften - Suppen ser helt vidunderlig ut på bildet :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...