fredag 21. oktober 2011

HøstferieHøstferieuken gikk med til både reise, besøk, kos, lek og sopptur igjen.
Vi hadde nydelig vær så det var deilig å være ute. Bestemor fra Nord-Norge kom på besøk for å være barnevakt for Hannah. Hannah hadde gledet seg veldig da bestemor blant annet strikker de fineste dukkeklær til henne. Hun hadde selv bestilt kjole til dukken fra bestemor ;-)
Siden min mor er så snill og vil være barnevakt, kunne vi ta oss et par dager i København som jeg allerede har lagt ut bilder fra.
Vi hadde en flott tur. Denne gangen leide vi sykler og det kan vi virkelig anbefale. Det er godt tilrettelagt for å sykle i Københavns gater og man kommer seg jo så mye fortere frem enn ved å gå. Jeg har en kollega fra Købehavn som kom med gode anbefalinger både med hensyn til steder å spise og steder å shoppe. Jeg er spesielt interessert i gjenbruksbutikker og retroinspirerte butikker.
Vi gikk store deler av Istedgade og her var det mange slike butikker. Vi handlet blant annet 70-tallsinspirert leselampe til Hannah. En slik rundt kuppel som settes fast ved hjelp av en magnet.
Nye eggeglass fant jeg også som passer superfint til Green Gate-servicet.
Alt dette fant vi på Girlie Hurly. Skal vise frem bilder ved en senere anledning :)
I Komagnistrædet 12 fant jeg butikken Fannymia som har nydelig barnetøy. Her handlet jeg to topper og ett skjørt til Hannah som jeg har vist i forrige innlegg. I denne butikken hadde de også store flotte settekasser og herlig interiør tapesert i typisk 70-tallsmønster.
Husflid fant jeg bokstavstempler som Hannah storkoser seg med. Hun er blitt en kløpper på finne forbokstavene i navnene våre :) Selv kjøpte jeg retrostoffer fra denne butikken sammen med Lill. Fant blant annet ett som er i blått/hvitt/brunt/rosa som er et ordentlig glad-stoff!
Vi fikk også spist nydelig mat på turen og drukket myyye godt!
Av min kollega fikk vi anbefalt Claus Majer Deli der vi hadde en nydelig lunsj. Stedet var kjempestilig og hadde også masse kolonialvarer og eget bakeri.
Fiskebaren på Kødmarkedet ble besøkt sammen med Lill og Vegard. Stilig restaurant med flotte fiskeretter.  Fredag spiste vi på Famo som har italiensk mat. Dette var ikke italiensk mat slik jeg er vant til å spise. Dette var tradisjonell kost basert på ordentlige råvarer. Vi fikk sikkert 7-8 småretter servert på et sidebord. Restuaranten var liten og trang med en helt spesiell atmosfære. Det var helt fult og vi telte ca 60 gjester. Restauranten er en bib-gourmandrestaurant som betyr at michelinmannen ville ha gått der og spist. Bib-restuarantene finnes i oversikten til Michelinguiden. Vi hadde som målsetning å få bord på Noma, men der er det flere måneders ventetid. Kanskje vi får besøkt den ved en annen anledning.

Mens bestemor var på besøk, fikk vi gått en tur i skogen og der fant vi enda mer sopp! Her sitter vi ute og rensker herlighetene.


Bestemor og Hannah.


Har flere syprosjekt på gang, så det kommer snart noen oppdateringer.
Ha en superfin helg!

Klem, Linda

1 kommentar:

  1. Så mange morsomme steder - dere rakk mye på to døgn! Kjekt å skrive ned alt her, ypperlig å bla tilbake ved en annen anledning! Har også vært innom butikken i Kompagnistrædet - inspirerende!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...