mandag 3. oktober 2011

Helgens gjøren og laden


Her på Sørlandet har vi hatt noen fantastiske dager med temperaturer opp imot 20 grader.
Minuset er all mygga som tydelig har klekket ut i det varme været. Plussene er desto flere :)
Vi har hatt åpne dører og gått i t-skjorter og kjent sola varme godt. Det har vært deilig!
Lørdag var jeg på min aller første sopptur sammen med Kristin som bor i samme gate.
Vi har begge barn som er født i Etiopia og er blitt kjent med hverandre gjennom både adopsjon og naboskap.
Jeg har lenge hatt lyst til å plukke sopp, men når man aldri har gjort det før er man litt redd for å plukke feil type. Så da Kristin foreslo at vi skulle gå en tur sammen, var jeg ikke sein med å si ja.


Med småjentene med, gikk det litt sakte, men til gjengjeld hadde vi en nydelig tur i skogen. Jentene plukket bjørnebær og gikk og småpratet. På disse bildene ser Lina i soppboka og Hannah studerte traktkantarellene som lå i posen :)


Etter et par timer i skogen var både små og store trøtte i beina, så da var det godt med mannens hjemmestekte sveler med brunost og syltetøy da vi var tilbake.
På kvelden spiste vi stekte traktkantareller i fløtesaus med pasta til. Det ble veldig bra med et glass vin til ;-)


Denne helga har vi fått gjort mye og laget masse mat. Deriblant brød, knekkebrød, sveler, kjøttkaker og som bildet her viser, biscotti.
Oppskriften har jeg fått i fra Kristin og den kan jeg legge ut dersom det er greit for henne og at noen vil prøve den. Biscottiene er kjempegode til kaffen. De inneholder masse sjokolade og mandler. Nam, nam :)


Det ble også en tur i Dyreparken i løpet av helga for å se på dyra og leke på diverse lekestativ :)En liten tur til Odderøya ble det også. Her, nydelig utsikt ut over Bendiksbukta.Om noen dager reiser jeg og mannen til Køben for noen barnefrie dager.
Gleder oss masse - skal bli så fint!

Ha en fin uke alle sammen!

Linda1 kommentar:

  1. Det så ut som en fin tur :) Vi har også nydt det deilige været, men nå er vi tilbake på 8 grader og regn... Her er det ikke høstferie på enda en uke, og selv da er det jobbing for min del. God tur til Køben!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...