fredag 8. oktober 2010

Ostekake



Forleden dag laget jeg denne ostekaka i anledningen besteforeldrebesøk denne helga. Kaka er stekt i ovnen på 140 grader i 70 minutter. Så har den stått i ovnen på ettervarme i ca 1 time etterpå, før den er avkjølt og har stått i kjøleskapet natten over. Det er viktig at den ikke står for lenge for da blir den tørr.

Inngrediensene er:
10-15 stk Maryland cookies
50 g smør
600 g Philadelfia naturell kremost
2 dl creme fraiche
2 1/4 dl sukker
3 1/4 dl maismel
225 g hvit sjokolade
1/2 ts vanilsesukker
4 egg

Sett ovnen på 140 grader og gle bunnen i en kakeform (ca 20 cm i diameter) med bakepapir. Knus kjeksene i en mikser eller i en mortel for hånd. Smelt smøret og bland det med smulene. Trykk deigen forsikt ned i formen, og sett den til avkjøling i kjøleskapet. Bland ost og creme fraiche, tilsett sukker og maismel. Smelt sjokoladen i vannbad og ha den over i røren, sammen med vaniljesukkeret. Bland i eggene og hell røren over i formen. La stå i ovnen i 70 minutter. Mot slutten kan toppen av kaken se litt brun ut, men ikke bli urolig! La den stå i ovnen med ettervarme (slå av ovnen) i c 1-2 timer. Pynt med revet hvit sjokolade før servering.
NB! Maismel fås kjøpt på invandrerbutikker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...