søndag 6. mars 2011

Bodils sprøe knekkebrød


Knekkebrød er ikke blitt det samme igjen her i huset etter at jeg fikk smake på Bodils hjemmelagde knekkebrød. I fjor påske kunne nemlig mamma servere meg de beste knekkebrød jeg har smakt og oppskriften kommer i fra Bodil, naboen nede i veien.
Jeg fikk ikke laget de før i høst og nå har jeg virkelig fått dreisen på å lage de.
Det er utrolig enkelt og tar ikke mye tid. Det eneste som tar tid er å steke de. Du må nemlig lage de en kveld du vet du er hjemme. Oppskriften gir to stekebrett og hver av de skal steke i ca en time.

Du trenger:
4 dl grovt rugmel
4 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 ts salt
7 dl vann

Hvis jeg har gresskarfrø, tar jeg i ca 2 dl av dette og erstatter det med f.eks. solsikkefrø og litt sesamfrø.
La røren svelle i ca 5 minutter før du deler røren over to stekebrett. Jeg bruker smurt bakepapir.
Etter at du har fordelt røren fint og jevnt ut over stekebrettet (det er dette som tar mest tid),
og har stekt det i 10 minutter, tar du det ut og deler passelige biter med et pizzahjul.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca en time.


Etter ca 45 minutter kan det hende at ytterkantene begynner å bli vel brune. Da tar jeg ut brettet og brekker av de ytterste bitene og bytter plass med de midt på og lar de stå i ca 15 minutter til.
Jeg oppbevarer de på brett i stekovnen og setter de gjerne inn i varm ovn etter å ha brukt ovnen til noe annet. Da holder de seg sprø og fine lenge.

Tusen takk til  Bodil for at hun ville dele oppskriften med meg :)

Håper du også vil like den.

4 kommentarer:

  1. Akkurat denne oppskriften på knekkebrød har jeg også - og det er de beste knekkebrødene som finns. De kan absolutt anbefales. Jeg oppbevarer dem i kakebokser og de holder seg sprøe kjempelenge. Takk for koselig hilsen på bloggen min. Håper dere har hatt en fin dag i dyreparken i dag. Vi har hatt stort familieselskap og nå nytes kvelden i stillhet. Håper vi sees om ikke alt for lenge. Klem

    SvarSlett
  2. Jeg har jo smakt disse hos deg og de var utrolig gode!! Takk for oppskriften:) Igjen - bildene dine er så flotte! Klem

    SvarSlett
  3. Mmmmmm, ser fantatiske ut! Det slår meg hvor fine bilder du tar, Linda! Fotokurset vårt var tydeligvis gull verdt ;) Klem

    SvarSlett
  4. Hei hei

    Legger meg til som følger her hos deg.
    Mye flott du produserer.

    Fin dag videre til deg!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...