søndag 9. januar 2011

Retrosengetøy i ny/gammel skyveseng


I fjor vår fant jeg denne skyvesenga på Fretex. Jeg har alltid syns skyvesenger er søte og nostalgiske.  Jeg har vært på leit etter en slik en i lang tid, så da denne dukket opp på Fretex, var jeg ikke i tvil om å kjøpe den. Den har en dårlig bunn og malingen har flasset av i kantene, så til sommeren skal den fikses på. Foreløpig bruker vi samme madrass som vi hadde i sprinkelsengen.

De gode gamle dynetrekkene har nå fått nytt liv i nysydd sengetøy.
Forsiden av dynetrekket har 12 ruter og baksiden har 4 lange strimler. På bildet ligger teppet dobbelt.
Forsiden av puten er sydd av tre stoffbiter og baksiden av to.
Det er første gang jeg har sydd putetrekk med konvoluttåpning. Det var mye enklere å få til enn jeg hadde trodd. Jeg har utsatt og utsatt å begynne på det. Og nå var det på tide da dynetrekket har vært ferdig for halvannen måned siden.
Jeg var litt spent på om Hannah ville legge seg i det, da hun er spesielt glad i Barbapapa-sengetøyet hun har. Men det var ikke noe problem når man kan legge seg i en blomstereng! ;-)

Ønsker dere alle en kommende produktiv og kreativ januaruke!

6 kommentarer:

 1. HERLIG sengetøy! Skjønner godt at frøkna di vil sove i det der :-)
  Jeg ahr og et prosjekt på gang med ei lignende seng...bare siste malingsstrøk som gjenstår, men ting tar tid ;-)
  Ønsker deg en god søndagskveld!

  SvarSlett
 2. Super nydelig seng og herlig sengesett!! Du er heldig! Jeg har også hatt lyst på akkurat en slik skuvseng lenge. Får håpe det dukker opp en til meg også! :-) Herlig søndagskveld til deg!

  Klem fra Ingvild

  SvarSlett
 3. Nydelig!Kjenner igjen noen av stoffene:) klemmer fra Lill

  SvarSlett
 4. Hei Linda! Du er bare så flink og jeg er så imponert!!=)

  Jeg kom på det med veggtekst vi såvidt snakket om i helga, dette er noe jeg har undersøkt litt. Hvis du går inn på min blogg på dette innlegget

  http://juliadorota.blogspot.com/2010/09/kjrestetur-i-fjellet.html#comments

  og så ser du siste kommentar jeg har fått fra maleriet fargehandel, så kommer du til en veldig fin side. Og dette kan da bestiller via fargehandelen. Ta en titt! Her kan skrift, skrifttype, størrelse og farge bestemmes selv- genialt!=)

  SvarSlett
 5. Åååå så koselig å se at du har brukt stoffene til noe så utrolig koselig!! Tenk å få legge seg i den fantastiske s(enga)!! Nå ble jeg skikkelig inspirert, har lenge hatt på lista å lage et sengeteppe til Niva i de stoffene, men dynrtrekk er jo mye lurere. Og så synes jeg det var veldig fint med store ruter. Har sydd litt i det siste jeg også, men jeg synes bildene blir så dårlige nå som det er mørkt hele tiden, så jeg orker ikke å lage blogg-innlegg. Får ta det igjen til våren :-)
  Men hils og ha en fin uke dere også!
  Klem Kine.

  SvarSlett
 6. Fantastisk fint, Linda! Du er god=) Faktisk fant vi en slik seng hjemme hos svigers i jula, og siden Eskil snart burde hatt seg mer soveplass, har jeg veldig lyst å hente den inn. Bare så synd vi har liten plass på rommet hans. I prinsippet må han sove i 120-seng, stakkars. Den står på rommet allrede, og det er i realiteten ikke plass til noe større enn sprinkelsengen ved siden av... Grrr, vi får visst finne oss nytt hus da ;)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...